Dereka.net - etusivulle Dereka Linkit Vieraskirja

« Takaisin Dereka -sivulle


Toinen siilisatu

Olipa kerran pieni siili joka käveli synkässä metsässä. Siili huhuili ympäriinsä, muttei muut kuin kaiku vastannut. Surullisena siili asteli suuren kuusen alle ja huomasi sen juurella hassun onkalon. Se kurkisti onkalosta sisään ja huomasi siellä salaperäisen luolan. Utelias pikkusiili kaivoi pienillä käpälillään multaa ja sammalta onkalon suulta pois ja mönki sisälle. Kosteus yllätti siilin ja hän huomasi kuinka luolan päässä näkyi valoa.

Siili lähti hiippailemaan valoa kohden ja päätyi suuren huoneentapaisen ovelle. "Hei Siili! tervetuloa peremmälle!" Huudahti hauskan näköinen partaveikko huoneen perältä. "Kuka.. Kuka sinä olet?" Siili kysyi kummissaan ja katseli. "Olen luolatonttu." Tonttu vastasi ja kaatoi pieneen kuppiin teetä. "Otatko sinä?" "Voin minä ottaa." Siili sanoi arasti ja tassutteli lähemmäksi. Huoneessa loisti kirkkaus vaikka ulkona oli pimeä ilta. Missään päin huonetta ei kuitenkaan näkynyt valonlähdettä. Siili otti ukon tarjoaman teen ja maistoi. Uskomaton raukeus ja lämpö koetteli siilin vartaloa kun se joi ja joi tuota herkullista, höyryävän kuumaa teetä. "No, miltäs maistuu?" Tonttu kysyi ja tarjosi pikkuleivän. "Hyvää, todella hyvää." Siili sanoi ja hymyili. Sitten hän otti pikkuleivän ja alkoi rouskuttaa sitä. Siili katseli ympärilleen ja oli hämmästynyt paikan kauneudesta. Tonttu meni huoneen toisesta ovesta jonnekkin ja siili jäi yksin. Siili mietti mikä paikka tämä mahtoi olla.

Siili joi teen loppuun ja söi vielä toisen pikkuleivän ja meni sitten tontun perässä toiseen huoneeseen. Huoneessa oli useita samankokoisia pikkutonttuja puuhailemassa omiaan. Joku kutoi sukkia, toinen laittoi takkaan puita. Muutama pelasi shakkia ja yksi piirteli perimmäisessä nurkassa. Voi sitä hulinaa ja vilskettä. Sitten Siili näki tutun tontun ja mönki hänen luokseen. "Mikä paikka tämä oikein on?" Siili kysyi arasti ja katsoi alta kulmien tontun parrakasta naamaa. "Tämä on tämän metsän tonttuluola." "Hä?" Siili kysyi. "Niin, täällä asuu kaikki metsän tontut. Täältä me aina menemme ketulla ratsastaen ympäri metsää ja vahdimme kaikkea." Tonttu vastasi hymyten. "Oih, en ole tiennytkään." Siili sanoi kummissaan ja katseli tonttujen puuhastelua. "Minä olen valon tonttu." Tuttu tonttu sanoi ja samalla siili tajusi pikkutontun ympärillä upean valokehän. "Ooh.. Mitäs nämä muut on?" Siili mietti ääneen. "Tässä on metsän vihreyden tonttu. Ja tässä kuun tonttu. Tässä on eläinten oma turvatonttu." Valon tonttu esitteli kutsuen samalla pikkutonttuja siilin luokse pieneen kehään. Pienet parrakkaat veikkoset katselivat kummissaan piikikästä pikkuotusta joka tuhisi ujosti katsellen maalattiaa. Kaikki tontut kertoivat uteliaalle piikkiotukselle omasta tehtävästään. Siitä alkoi siilin elämä tonttuluolan maskottina.

Tarina kirjoitettu 6.8.2003 kello ~02 yöllä irkissä.


« Takaisin Dereka -sivulle

© Dereka 2007